יום העצמאות 
גם טבעונים עושים "על האש" ונהנים ממנגל מגוון, טעים ועסיסי! 🙂
כמה טיפים חשובים למנגל צמחוני: (מפי כרם אביטל- תזונאית אנונימוס)
שימו שמן: זכרו, בניגוד לבשר עתיר השומן שמככב במנגל בשרי, טופו וסייטן הם בעלי אחוזים אפסיים של שומן. על מנת שלא ייחרכו, אל תהססו להוסיף שמן למרינדה ולמעשה כדאי גם לבזוק קצת שמן ישירות על השיפודים הנצלים להם (קרוב לוודאי שעדיין אחוז השומן בשיפוד שלכם תהיה נמוכה בהרבה מאשר במוצר הבשרי המקביל). שימו לב שהסייטן נוטה לעתים להתייבש יתר על המידה על המנגל, ולכן חשוב שבעתיים לבזוק עליו רוטב תוך כדי הצליה.
שלבו ירקות בשיפוד: ירקות, ובמיוחד עגבניות שרי, בצלים, חצילים, פלפלים ופטריות, מקבלים טעם ומרקם מעולים על המנגל. כמעט כל ירק שתוכלו לחשוב עליו יקבל טוויסט ערב לחיך לאחר שהות על המנגל. את הירקות אפשר להשרות גם כן במרינדות, אך ממש אין חובה לעשות זאת.
השרו במרינדה: אל תסתפקו במשיכה קלה ברוטב לפני הצלייה. הסוד העיקרי להצלחה של מנגל טופו וסייטן הוא השריה במרינדה שהנתחים יספגו את טעמיה.
אז אחרי הטיפים הנהדרים של כרם, נעבור לתכלס!
המרינדות מאוד מבוססות טעם אישי, יש המון המון שילובים טעימים שאפשר להכין. לפני שאתם משתוללים זיכרו שחשוב להכין גם אופציות פשוטות כמו- שמן זית, סויה, קצת שום (אפשר מעט סילאן) כדי שגם מי שלא אוהב טעמים חזקים או מיוחדים יוכל ליהנות.
את המרינדות אני מכינה יום קודם לכן, פורסת את הטופו והסייטן לקוביות ומשרה במקרר. אין לי כמויות מדוייקות כי זה מאוד תלוי בטעם אישי (משל- אני אוהבת אוכל מתוק ויכולה להוסיף סילאן לכל מרינדה, בעלי פחות), זה תלוי גם הכמויות שאתם מכינים… התחילו מכמות קטנה, טעמו ואז תתחילו להוסיף מה שחסר לפי טעמכם. למרינדות אני מוסיפה מעט מים, גם עקב הכמות הגדולה יחסית וגם כדי לדלל אותה מעט.
כמובן אפשרי להשתמש ברטבים ומרינדות קנויים- מנגו קארי, צ'ימצ'ורי, פסטו וכו'.
לקריאה מה כרם כותבת על טופו. ולקצת מידע על סייטן.
דוגמאות למרינדות –
מרינדת סויה וסילאן סטנדרטית
רוטב סויה
סילאן
שמן זית
אבקת שום גבישי (או שום כתוש)
מרינדת ברביקיו (מתאימה מאוד לילדים)
קטשופ
סילאן
רוטב סויה
שמן זית
אופציונלי- מעט רוטב ברביקיו קנוי (הוסיף מאוד!!)
מעט שום גבישי
מרינדת חמאת בוטנים וחלב קוקוס, פיקנטית!
חמאת בוטנים
קרם קוקוס
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
סילאן
שום טרי כתוש או שום גבישי יבש
מרינדת טריאקי מתקתקה
רוטב טריאקי
רוטב סויה
סילאן
שמן זית
מעט שום גבישי
אופציונלי- מעט ג'ינג'ר מגורד, יין אדום
מרינדה בניחוח אסייתי
רוטב סויה
סילאן
חרדל
חומץ בלסמי
רוטב צ'ילי מתוק (או חריף לאוהבי הפיקנטיות)
מעט שמן שומשום
מרינדה פשוטה קלאסית
שמן זית
פפריקה מתוקה (או מעושנת)
תבלין גריל עוף
שום כתוש (או גבישי)
בהרט
מלח
פלפל
מרינדת מייפל וחרדל מצויינת
סירופ מייפל אמיתי
סילאן / דבש וגה
רוטב סויה
חרדל
שום כתוש/גבישי
מלח
כפי שאתם רואים, האופציות למרינדות הן רבות ומגוונות!! 🙂
ממליצה מאוד לשלב גם פטריות פורטבלו על המנגל, אני מורידה להן את הרגל ומברישה אותן במעט שמן זית או באחת המרינדות. מעדן!
אני חותכת לי הרבה ירקות מראש ואז משפדת לפי החשק 🙂
אפשר לשים חציל על המנגל, לדקור אותו קצת במזלג, עד שהוא רך. אח"כ לחתוך אותו באמצע ולשפוך מלא טחינה ושמן זית… טעים!
מהטחון של "טבע דלי" בטעם ברביקיו הכנתי קבבים מהממים! (אעלה מתכון מדוייק). נהננו גם מנקניקיות טבעוניות טעימות שאפשר לקנות אצל מנדי- טבעונות עד הבית או בסניפי בודהה בורגר/השווארמה הטבעונית/ מסעדת לודנס (תגגלו כדי למצוא את הסניף שקרוב אליכם).
היו לנו על האש גם בורגרים מוכנים של "טבע דלי" ושל טבעול. יש גם בורגרים חדשים של זוגלובק. תמונות בסוף הפוסט!
היה לנו מנגל מלא בכל טוב 🙂
רעיון נחמד זה להכין מאפה בצק עלים אנטיפסטי. פרשתי בצק עלים בתבנית ואפיתי אותו מעט. הוצאתי מהתנור, מרחתי קצת גבינת קשיו ביתית ופיזרתי שלל ירקות חתוכים לקוביות ומתובלים בשמן זית ושום. לתנור וזהו!
חג עצמאות שמח! 
וכמובן שגם קינוחים ברוח החג 🙂
עוגת שוקולד עם ציפוי קוקוס וערימת כדורי שוקולד!!
כדורי קוקוס מצופים שוקולד מעוטרים בכחול לבן
תמונות של מוצרים:
טחון מהצומח של "טבע דלי" בטעם ברביקיו:
דבש של וגה:
רוטב ברביקיו + טריאקי: (של קנור אינם מכילים דבש)
מיני בורגר פטריות של טבעול:
בורגרים וקבבים שונים של "טבע דלי":
בורגרים של זוגלובק: